Cryolipo behandeling | het bevriezen van je vetcellen!

Zwembandjes, ‘lovehandles’ en bierbuiken. Veel mensen lopen urenlang te zweten in de sportschool om ze er van af te trainen, en dan nog vaak zonder resultaat. Een rage uit de VS biedt uitkomst: vries het weg ook wel Cryolipolyse genoemd.

Cryolipo behandeling, wat het bevriezen van vet is, maakt gebruik van een apparaat met een grote zuignap, die het ‘probleemgebied’ vacuüm trekt en koelt tot -4 graden.  Vetcellen kunnen niet tegen extreme kou en worden hierdoor vernietigd.  De vetcellen worden na de behandeling geleidelijk op natuurlijke wijze afgevoerd via lever en nieren. Het weefsel rond de vetcellen beschadigen niet, omdat deze goed tegen koude bestand zijn.

De behandeling is vrijwel pijnloos, snel en er komt geen naald aan te pas. Na de behandeling kun je je gewone dagelijkse bezigheden weer oppakken. Het bevriezen van vetcellen is voor mensen die hier en daar nog een ‘vetrolletje’ willen wegwerken. Het resultaat van de behandeling is blijvend, vetcellen komen dus niet terug. Vetcellen zijn net volle of lege silo’s. Bij een Cryo behandeling wordt hun aantal verminderd. De techniek is toe te passen op bijv. de buik, taille en benen.

Zowel het apparaat als LineStyle is gecertificeerd!

De behandeling

De behandeling duurt per zone 50 minuten tot maximaal 1 uur. Tijdens de behandeling kun je iets lezen of naar muziek luisteren. Na de behandeling kun je direct je dagelijkse werkzaamheden hervatten. Binnen enkele dagen na de behandeling zie je het eerste resultaat. Na 6-8 weken zijn alle beschadigde vetcellen door het lichaam afgevoerd (zie foto hieronder). Deze vetcellen komen nooit meer terug. Voor het beste resultaat heb je ongeveer 3 behandelingen nodig.

De resultaten van de behandeling zijn dezelfde als van invasieve liposuctie: dwz de vetcellen worden geëlimineerd en de resultaten blijven behouden zolang je het normale calorie-evenwicht aanhoudt met gezonde voeding en beweging.

Mensen met een BMI hoger dan 30 hebben weinig of geen resultaat.

Voordelen van een Cryo behandeling:

Pijnloos
Vetcellen verdwijnen voorgoed
Geen chirurgische ingreep
Geen herstelperiode
Veilig en effectief
Huid blijft onbeschadigd

De zones die je kunt laten behandelen:

Per behandeling doen wij 1 zone. De verschillende zones zijn: Buik, taille, rug, billen, heupen, benen (Linker- en rechterkant vallen binnen 1 behandelzone).

Hoe vaak?

Voor het beste resultaat zijn er gemiddeld drie behandelingen nodig met een rustperiode van 6-8 weken tussen de behandelingen.

Wat gebeurt er als we vetcellen bevriezen?

Klinische studies hebben aangetoond dat de blootstelling van vetweefsel aan (extreme) kou, de selectieve dood van vetcellen tot gevolg heeft. Deze afgestorven vetcellen worden door de macrofagen in ons lichaam op een natuurlijke manier geëlimineerd. Hierdoor reduceert de vetlaag. (Macrofagen zijn cellen die dode en beschadigde cellen in ons lichaam opruimen).

a) Op dag 0 zien we normale vetcellen.

b) Op dag 2 zien we een lichte ontsteking rond de vetcellen.

c) en d) Aan de eind van het proces zien we de vetcellen kleiner worden en de macrofagen de resten opruimen. De vetcellen verdwijnen.

Contra-indicaties:

Gebruik van bloedverdunners, aandoeningen aan de lever of nieren. Diabetes, vaataandoeningen, Proteïne tekort, huidaandoeningen.