Waarom geven jullie geen garantie?
Wij werken niet met contracten van b.v. 30 – 40 – 50 behandelingen. Deze garantie geeft een onjuist gevoel van zekerheid, omdat men al gauw de gegeven garantie haalt. Ook is het eetgedrag van grote invloed.

Ik ben zwanger of heb trombose, mag ik in de Vacushaper of Vacumove?
Nee, niet tijdens de zwangerschap. Bij trombose mag het, na toestemming van de behandelend arts, wanneer de kwaal effectief behandeld is. Wel is het mogelijk gedurende de zwangerschap in de afslankcabine te sporten.

Waarom praten jullie over centimeters en niet over kilo’s?
Omdat na de oefensessies de omvang vermindert. Tegelijk kan het gewicht aan wisselingen onderhevig zijn (voeding, hormonen, menstruatie, stoelgang etc.) Bovendien bouwt men spierweefsel op, dit is zwaarder dan vet.

Waarom slank ik af en gaat mijn gewicht niet zoveel omlaag?
Om dezelfde reden als hierboven beschreven is, de omvang vermindert terwijl je tegelijkertijd spierweefsel opbouwt.

Werkt de methode tegen cellulite?
Jazeker! Door de sterk verbeterde doorbloeding wordt het onderliggende bindweefsel positief beïnvloed, en afvalstoffen beter afgevoerd.

Waarom moet mijn hoofd buiten de cabine, een sauna is toch nog warmer?
Ja, je bent echter in de cabine actief bezig en kunt dit alleen volhouden wanneer je je hoofd “koel” houdt.

Blijft het resultaat goed wanneer ik stop?
Ja, mits je blijft bewegen. Hierdoor blijft de rustverbranding op peil en zorgt je er tevens voor dat je veel meer calorieën “verbrandt”. Het is mogelijk een onderhouds abonnement te nemen om 1 keer in de week een kwartaal lang te sporten.

Wat is het zogenaamde jojo effect?
Dat is de gewichtsschommeling bij de zgn. “lijners” waarbij na een periode van weinig voedselaanbod het lichaam zich hierop ingesteld heeft, de rustverbranding neemt af. Wanneer men daarna weer “gewoon” eet wordt de aangeboden energie voor een groot deel opgeslagen omdat de stofwisseling zich nog niet aangepast heeft, men komt dus met grote snelheid weer op het oude gewicht, en daarboven!

Ik heb rugklachten, worden deze niet erger?
Wanneer geen sprake is van een echte hernia of structurele rugproblemen kunnen bij het verbeteren van o.a.de buikspieren, de rugklachten vaak verminderen omdat de rug meer ontlast raakt. Het sporten in de infraroodcabine is minder belastend, doordat je de oefeningen liggend uitvoert. Daarnaast is het sporten met de Better Belly erg fijn, omdat de band rondom verwarmd en je hier zelfs na het sporten ook nog voordeel van hebt.

Mag ik naast de VacuShaper of Afslankcabine blijven sporten?
Het
is niet nodig, je verbrandt immers bij het bewegen in de cabine met een frequentie van minimaal twee of drie maal per week voldoende calorieën.

Ik ben niet moe, doe ik wel voldoende?

Dat komt omdat je met deze trainingen niet tot het uiterste hoeft te gaan. We trainen immers hartslaggericht, waardoor je optimaal zult verbranden. Dan is het niet nodig om alles er uit te ‘persen’.

Waarom moet ik de oefeningen in de afslankcabine vlot uitvoeren bij afslanken?
Wanneer je de oefeningen langzaam uitvoert zal je meer spiermassa ontwikkelen, tempo =centimeters!

Kan ik i.p.v. 2x per week ook 1x per week komen?
Om resultaat te halen kom je minstens 2x per week. Zo maakt je lichaam gebruik
van het “after burn” effect. Beter is zelfs om drie maal per week in de afslankcabine of VacuShaper te bewegen. 1x per week is puur om te onderhouden.

Moet ik, wanneer ik voldoende afgeslankt ben, hier blijven komen?
Je kunt kiezen voor een onderhouds abonnement bij LineStyle voor 33 euro per maand. Het is ook goed mogelijk het met andere sporten, zoals bijvoorbeeld hardlopen te onderhouden. De keus is aan jou.

Ik doe nooit aan beweging of sport, helpt deze methode dan wel?
Jazeker, want uw lichaam wordt dan eindelijk actief en dus al zijn functies ook. In korte tijd zul je merken dat je conditie aanzienlijk verbeterd.

Hoe snel slank ik af?
Uiteraard is dat voor elke persoon weer anders, en hangt het af van de uitgangssituatie en de voeding. Zeker is dat, wanneer je met een regelmaat van minimaal twee maal per week traint, je goed gebruik maakt van de calorieverbranding en het “after burn” effect. Gemiddeld valt men na 10 trainingen zo’n 22 cm af en 48 cm is zelfs haalbaar.

Zou mijn oma van 80 dit ook kunnen doen?
Natuurlijk, mits er geen fysieke problemen of bezwaren zijn. We trainen met iedereen naar ‘kunnen’. Voor oudere mensen is de Better Belly aan te raden, waar zij kunnen fietsen of lopen.

Moet ik een dieet volgen?

Je kunt bij veel overgewicht ter ondersteuning gebruik maken van onze voedingsadviezen. Dit versnelt uiteraard de afslankresultaten. Ongetwijfeld weet je, dat wanneer je een gezond voedingspatroon volgt met voldoende, maar niet overmatige, (veelal lege) calorieën je al op de goede weg bent. Samen met de bewegingen in de TFM Afslankcabine of Vacushaper zal dit voor het gewenste en opmerkelijke resultaat zorgen. Lees verder de uitleg over het jojo effect.